Design by Dutch Portfolio

Buddy

AL
Nederland, 2018 - 86 min - Documentaire
Regie: Heddy Honigmann
Cast:

Om 20.00 uur, voorafgaand aan de film, is Jessica van Schaik met haar hulphond Noemie aanwezig. Zij zal haar persoonlijke verhaal vertellen en met Noemie ook een boeiende demonstratie geven van een aantal dagelijkse werkzaamheden.

Het wordt een bijzondere avond geschikt voor het hele gezin.

Hulphond Noemie is opgeleid bij Stichting Hulphond Nederland, een organisatie die mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand reikt. Een hulphond doorloopt een intensieve opleiding van bijna 2 jaar en leert daarin ongeveer 70 commando’s, waarvan een aantal echt maatwerk is voor hun baasje. Meer informatie over hulphond is te vinden op www.hulphond.nl

 

Blind of slechtziend? Ook jij kan naar de bioscoop! Kijk voor meer informatie, uitleg en het volledige aanbod op Earcatch.nl

’Zonder Mister zouden we nu waarschijnlijk niet meer samen zijn.’’ Patricia heeft het over de hond die haar man ‘s nachts wakker maakt als zijn nachtmerries hem terug brengen naar de oorlog in Afghanistan. Dankzij Mister houdt het huwelijk van veteraan Trevor en Patricia stand en kan hij weer vader zijn voor zijn kinderen. 

In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk. Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk. 

Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.

Voorstellingen

Buddy
vr 26 april
20:30
Film + Extra om 20.00uur inleiding door hulphondgebruiker