Design by Dutch Portfolio

Dark Waters

9 Angst Grof taalgebruik
VS, 2019 - 126 min - Drama
Regie: Todd Haynes
Cast: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Mare Winningham, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, William Jackson Harper, Bill Pullman
lees recensie op cinema.nl

In lijn met de adviezen van de Nederlandse regering sluit LingeFilm vanwege het corona-virus voorlopig haar deuren. In ieder geval tot / met 6 april draaien er geen films.

Mensen die reeds een kaartje voor een van deze films hebben gekocht, kunnen hun geld terugvragen. Hiervoor moet een mailtje gestuurd worden aan tickets@lingefilm.nl, onder vermelding van de film, het aantal kaartjes en het IBAN-nummer.

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscar®genomineerde Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Oscar®winnares Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Voorstellingen

Dark Waters
wo 8 april
20:00
Geannuleerd