Design by Dutch Portfolio

De Club Van Lelijke Kinderen

9 Angst Grof taalgebruik
Nederland, 2018 - 95 min - Familiefilm
Regie: Jonathan Elbers
Cast: Sem Hulsmann, Maan de Steenwinkel, Narek Awanesyan, Faye Kimmijser, Jeroen van Koningsbrugge, Jelka van Houten, Roeland Fernhout, Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Edwin Jonker

 

Met activiteit

 

 

Hoor jij bij de Club van Lelijke Kinderen?

Op zondag 5 januari organiseert LingeFilm KIDS samen met Bibliotheek Rivieren een middag rondom de film ‘De Club van Lelijke Kinderen’. Het is een verfilming van het boek van Koos Meinderts.

Koos Meinderts komt naar Geldermalsen en de kinderen mogen hem interviewen! Ga maar vast nadenken welke vraag jij aan Koos wilt stellen? Je mag ook je vraag op een briefje schrijven en dan stellen wij de vraag voor je!

Neem je ook je boek ‘De Club van Lelijke Kinderen’ (of een ander boek van Koos Meinderts) mee? Koos wil je boek graag signeren. Heb het boek nog niet? Geen zorgen! De Bruna staat er met een boekenkraampje, zodat jij je net gekochte boek van een echte handtekening van de schrijver kan voorzien.

Om 11.00 uur begint de AV-versie van de film en aansluitend kunnen jullie Koos interviewen en het boek laten signeren. Iedereen die naar de film van 14.30 uur gaat is welkom vanaf 13.30 uur voor het interview en het signeren.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

Voorstellingen

De Club Van Lelijke Kinderen
zo 5 januari
11:00
Film + Autismevriendelijk
De Club Van Lelijke Kinderen
zo 5 januari
14:30
Film + Kids