Skip to content

Elvis

Elvis
Elvis is een groots opgezette bioscoopfilm van Warner Bros. Pictures en de voor een Oscar genomineerde visionaire filmmaker Baz Luhrmann over het leven en de muziek van Elvis Presley, met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks. In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis (Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Kijkwijzer rating: Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Kijkwijzer rating: Grof taalgebruik Kijkwijzer rating: Discriminatie

Bij deze prachtige film, die een groot succes is in de Nederlandse bioscopen, treden (op zaterdag) Anneke Galama (zang) en Roelof Krijgsman (gitaar) op. Om 20.00 uur start start hun optreden. Zij laten ons horen hoe tijdloos fraai de Elvis songs zijn. Ook tijdens de pauze treden zij op.

 

Citaat van een van een bezoeker. ‘Ik had niets met Elvis, maar ging met een vriendin toch mee naar de film en ben nu verliefd op hem’

VS

|

2022

|

159 min

|

muziek

Regie

Baz Luhrmann

Cast

Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thomson, Richard Roxburgh

Voorstelling

Elvis
zaterdag 8 oktober
Elvis
woensdag 12 oktober