Design by Dutch Portfolio

Ennio

12 Geweld Angst Grof taalgebruik
Italië, 2021 - 156 min - documentaire, biografisch, muziek
Regie: Giuseppe Tornatore
Cast: Ennio Morricone (Zichzelf), Clint Eastwood (Zichzelf), Quentin Tarantino (Zichzelf), Hans Zimmer (Zichzelf)

Ennio is een heerlijke muzikale reis door de filmgeschiedenis, die geen moment verveelt.

Ennio is een documentaire over het werk van de geniale Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone (1928-2020), wereldberoemd om zijn episch klinkende, uit duizenden herkenbare muzikale composities voor spaghettiwesterns als Sergio Leone’s Once Upon a Time in The West. Grootheden uit de film- en muziekwereld, maar ook de maestro zelf, tonen ons zijn bewogen leven. Hoe hij als jongetje trompet moest leren spelen in de voetsporen van zijn vader. A Fistful of Dollars, was het begin van een carrière die onvergetelijke scores opleverde voor films als The Good The Bad and The Ugly, Once upon a Time in the West, The Untouchables en The mission.

Filmer Giuseppe Tornatore. reisde voor deze documentaire vijf jaar over de hele wereld en sprak met onder meer met Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood en Bruce Springsteen. Morricone , die zich lang schaamde dat hij muziek schreef voor films overleed in 2020 en liet meer dan 500 composities na voor film en TV.

Alle loftuitingen zijn voor ons nuchter Nederlanders bijna te veel van het goede, maar filmmaker Tornatore laat overtuigend zien en vooral herbeleven hoe Morricone’s muziek bijdroeg aan het succes van heel veel films die je als kijker het liefst weer allemaal opnieuw zou willen zien.

Voorstellingen

Ennio
vr 29 juli
20:30
Ennio
za 30 juli
20:30