Skip to content

Ferrari

Ferrari

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) lijdt zwaar onder het gemis van hun overleden zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één racewedstrijd: de Mille Miglia door Italië. ‘Ferrari’ is de langverwachte nieuwe film van regisseur Michael Mann (Heat, Collateral) met in de hoofdrollen Adam Driver (Marriage Story, House of Gucci), Penélope Cruz (Parallel Mothers) en Shailene Woodley (Dumb Money, To Catch a Killer).

Kijkwijzer rating: Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Kijkwijzer rating: Grof taalgebruik Kijkwijzer rating: Angst Kijkwijzer rating: Seks

NRC                         ★★★              In Ferrari is het voor automagnaat Enzo Ferrari anno 1957 erop of eronder. De film viert de ouderwetse macho.

AD                          ★★★              Adembenemende race  scènes

de Volkskrant     ★★★★              Michael Mann toont de menselijke barstjes in het pantser van de
genadeloze sportautogigant Enzo Ferrari

Op zondag 3 maart is Kees van de Grint onze speciale gast. Jeroen Wijngaard van LingeFilm gaat met hem in gesprek. Let op: door dit gesprek is de aanvangstijd 19.30 uur.

 

Kees van de Grint begon zijn carrière als racer in karts en formulewagens. Zijn talent bleek echter meer te liggen bij ontwerpen. Hij was actief als ingenieur en teamchef in karts, Formule Ford, Le Mans en Formule 1. Van de Grint is vooral bekend van zijn tijd bij bandenfabrikant Bridgestone, waar hij intensief samenwerkte met Ferrari en Michael Schumacher. Tegenwoordig vervult hij onder andere een expertrol bij het online autosportprogramma Slipstream. Niemand in West Betuwe is zo dicht bij de autosportkampioenen geweest en kan met zoveel deskundigheid en temperament hierover vertellen.

Van de Grint heeft Enzo Ferrari in 1984 thuis in Italië ontmoet. Hetzelfde huis dat we ook in de film zien; een plek waar coureurs en mecaniciens tussen de tesritten door konden relaxen.

VS

|

2024

|

131 min

|

Reguliere voorstellingen

Regie

Michael Mann

Cast

Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Jack O’Connell, Patrick Dempsey, Gabriel Leone, Sarah Gadon

Voorstelling

Ferrari
zaterdag 2 maart
20:30
 
Tickets
vanaf 0,00
Ferrari
zondag 3 maart
19:30
 
Tickets
vanaf 0,00
Film + Extra