Skip to content

How to Have Sex

How to Have Sex

Best Holiday. Ever! De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Drinkend, dansend en flirtend bewegen de meiden zich van club naar pool party op zoek naar avontuur en onvergetelijke nachten, de vrijheid tegemoet. De druk om seks te hebben is groot, vooral bij Tara die als enige van de groep nog geen ervaring heeft. Maar wat de beste vakantie van hun leven moet worden, verandert wanneer Tara’s grenzen achteloos worden overschreden. How To Have Sex is een film over het pad naar volwassen worden en de kwetsbaarheid van jongeren wanneer ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk. Met haar energieke, krachtige en tevens confronterende filmdebuut toont de Britse regisseur Molly Manning Walker hoe belangrijk het gesprek rondom consent nog altijd is. Sinds de première op het Festival van Cannes, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard-prijs, viel How To Have Sex nog vele malen in de prijzen, waaronder voor de verbluffende acteerprestatie van Mia McKenna-Bruce als Tara.

Kijkwijzer rating: Mogelijk schadelijk tot 14 jaar Kijkwijzer rating: Grof taalgebruik Kijkwijzer rating: Seks

De Morgen            ★★★★    Schuurt als zandkorrels op intieme plekken

de Volkskrant        ★★★★    Doet precies wat het moet doen

The Guardian    ★★★★★    Molly Manning Walker is the complete package

 

Bram Tuk, Programma team, LingeFilm

Ik heb de beklemmend goed gemaakte film How To Have Sex van regisseur Molly Manning Walker gezien. Een must see voor ouders en pubers en iedereen die professioneel met seksuele vorming te maken heeft. De recensies in alle kranten zijn lovend en zeer terecht! Wat een vakvrouwschap! Gebaseerd op eigen ervaringen van de regisseur, gesprekken met groepen jongeren en gefilmd met feestende pubers op Kreta, is dit een actuele film, die als geen andere film, het gesprek mogelijk maakt over wat wederzijdse instemming bij seks, daadwerkelijk zou moeten inhouden. Verplichte film voor examenklassen!

En let ook nog even op de volstrekt vanzelfsprekende manier waarop in de film een van de drie hoofdpersonen voor seks met een vrouw kiest.

 

Attentie:

How to Have Sex behandelt onderwerpen zoals seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld. Heb je zelf iets gezien of meegemaakt? Het Centrum Seksueel Geweld telefoonnummer 0800 – 0188 is er voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met seksueel geweld. Iedereen kan veilig en anoniem bellen en chatten.

Verenigd Koninkrijk

|

2024

|

91 min

|

Reguliere voorstellingen

Regie

Molly Manning Walker

Cast

Shaun Thomas, Mia McKenna-Bruce, Lara Peake

Voorstelling

How to Have Sex
woensdag 24 april
20:00
 
Tickets
vanaf 0,00