Design by Dutch Portfolio

Illusions Perdues

12 Angst Seks
Frankrijk, 2020 - 151 min - drama, historisch
Regie: Xavier Giannoli
Cast: Benjamin Voisin, Cécile de France, Gérard Depardieu, Xavier Dolan, Vincent Lacoste

Illusions perdues is zowel een klassiek kostuumdrama, als een messcherpe, eigentijdse satire over de jacht naar roem en geld.

Illusions Perdues is een Tragikomedie naar het gelijknamige deel uit Honoré de Balzacs beroemde romanreeks La Comédie humaine. Over de jonge plattelandsdichter Lucien Chardon, kind van een burgerlijke vader, die zich liever De Rubempré laat noemen, naar zijn adellijke moeder. Na een affaire met de plaatselijke barones beproeft hij zijn geluk in Parijs. Daar vindt hij werk als gewetenloze journalist, die schrijft wat de hoogste bieder wenst. Heerlijk levendig, smakelijk relaas – dat met Césars werd overladen – over Luciens opkomst en ondergang in de rangen en standen van vroeg 19de-eeuws Parijs. Maar de film verwijst ook naar de actualiteit van commercie, fake news en oneerlijkheid.

De film werd onderscheiden met maar liefst 7 César Awards (Franse Oscars), waaronder Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Scenario en Beste Kostuums. Benjamin Voisin en Vincent Lacoste werden voor hun acteerprestatie bekroond.

Voorstellingen

Illusions Perdues
vr 15 juli
20:30
Illusions Perdues
za 16 juli
20:30