Design by Dutch Portfolio

Klanken van Oorsprong

AL
Nederland, 2018 - 112 min - Documentaire
Regie: Hetty Naaijkens-Retel Helmrich
Cast: Riem de Wolff (Zichzelf), Liesbeth List (Zichzelf), Anneke Grönloh (Zichzelf), Hans Bax (Zichzelf)
lees recensie op cinema.nl

Op zondag 9 december hebben De Pluk, Stichting Kunst & Cultuur West Betuwe en LingeFilm de handen in eens geslagen. Van 14.00 tot 18.00 uur is er een kerstfair in De Pluk en in de avond wordt de film ‘Klanken van oorsprong’ vertoond. Tussendoor zal het Hadiah trio optreden.

Tijdens de kerstfair wordt de kerstboom ceremonieel ontstoken, is er een vernissage expositie met de titel ‘Winterlandschappen’ van Piet Mulder, is er een jeugdprogramma met een kerstballen-wens-project en zijn er muzikale optredens, lekkere hapjes & drankjes en mooie kerstartikelen te koop.

Van 18.00 tot 20.00 uur zal het Hadiah Trio optreden. De muziek vindt haar oorsprong in Indonesië en is dus een toepasselijke inleiding bij de film ‘Klanken van oorsprong’.

Klanken van Oorsprong neemt ons mee in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten. Verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

Voorstellingen

Klanken van Oorsprong
za 8 december
20:30
Klanken van Oorsprong
zo 9 december
20:00
Film + Extra