Skip to content

Onder de blote hemel

Onder de blote hemel

De tienjarige Elvie (Ylse Ringeling) woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma (Rifka Lodeizen) op een camping midden in de natuur. Emma is liefhebbend maar naïef, ze worstelt met sociale interacties en heeft moeite om anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter. Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, wat zorgt voor ongemakkelijke situaties. Wanneer opa Bucko (Johan Leysen), de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa’s afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

Kijkwijzer rating: Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Kijkwijzer rating: Grof taalgebruik Kijkwijzer rating: Angst Kijkwijzer rating: Geweld

VPRO Cinema        ★★★              Nieuwkomer Ylse Ringeling is fantastisch als de strijdbare Elvie

Trouw                  ★★★★            Mooie lichte film over een zwaar onderwerp

de Volkskrant         ★★★            Ringeling draagt de film

Programmateam LingeFilm: Interessant onderwerp: leven met een verstandelijk beperkte moeder. De film wordt gezien vanuit de ogen van een kind. Je ziet haar worsteling omdat ze in de gaten krijgt dat ze niet opgroeit in een ‘normale’ situatie. En wat Trouw zegt klopt helemaal: mooie lichte film over een zwaar onderwerp.

Bij het filmfestival Film By The Sea in Vlissingen stond deze film op de 9e plaats van de 87 films die daar vertoond werden!

Nederland

|

2023

|

92 min

|

Reguliere voorstellingen

Regie

Lilian Sijbesma

Cast

Ylse Ringeling, Ludwig Bindervoet, Rifka Lodeizen, Johan Leysen, Joy Wielkens, Renée Fokker, Johanna Ter Steege

Voorstelling

Onder de blote hemel
woensdag 27 december
20:00
 
Tickets
vanaf 0,00