Skip to content

Un Beau Matin

Alleenstaande moeder Sandra (Léa Seydoux) woont samen met haar acht-jarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf waarmee ze het contact was verloren. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft. Un Beau Matin is een persoonlijk en liefdevol Frans drama van Mia Hansen-Løve (Bergman Island). Haar nieuwe film is gesitueerd in haar geboortestad Parijs met in de hoofdrol Léa Seydoux (Crimes of the Future, No Time to Die) en gaat over de ironie van het leven. Inspiratie voor het script haalde Hansen-Løve deels uit de ziekte van haar vader, waardoor het verhaal autobiografische elementen bevat. De film ging dit jaar in première tijdens het Cannes Director’s Fortnight en won daar het Europa Cinemas Label voor Beste Europese film op Cannes 2022.

Kijkwijzer rating: Alle Leeftijden Kijkwijzer rating: Grof taalgebruik

‘Dit is een mooie ‘kleine’ film, die me raakt en een aanrader. Lea Seydoux speelt geweldig. Zowel de relatie met haar ‘dementerende’ vader als de romance met haar vriend zijn mooi en integer uitgewerkt’, aldus de medewerker van het LF programmateam.

 

NRC (★★★★) : Un beau matin is een eerlijk, authentiek en lichtvoetig gedempt drama.

Trouw (★★★★) ‘Het alledaagse leven groots verfilmd’

De avond van 14 december is Film+ in samenwerking met Trefpunt Alzheimer West Betuwe.

Un Beau Matin laat zien dat ondanks een ernstig zieke vader het leven van dochter Sandra ‘gewoon’ doorgaat. De film registreert vooral, is soms ontroerend, maar is er niet op uit om te dramatiseren. Bezoekers van de film zullen situaties herkennen en juist daarom  willen we discussie en uitwisseling mogelijk maken. Na afloop nodigen we bezoekers uit om met een drankje na te praten over de film met deskundigen en ervaringsdeskundigen.

LET OP VERVROEGDE AANVANGSTIJD!

Frankrijk, Duitsland

|

2022

|

112 min

|

drama

Regie

Mia Hansen-Løve

Cast

Léa Seydoux, Melvil Poupaud

Voorstelling

Un Beau Matin
vrijdag 9 december
20:30
 
Tickets
vanaf 0,00
Un Beau Matin
woensdag 14 december
19:30
 
Tickets
vanaf 0,00
Film + Extra