Skip to content

Succesvol Film Food Festival

In het weekend van 7, 8 en 9 oktober stond De Pluk in het teken van het Film Food Festival dat LingeFilm georganiseerd had.
Op vrijdag 7 oktober heeft regionaal chef-kok Laurent Schandrin voor 100 personen een 3-gangen diner bereid. Steak Tartare, Sukadevlees met vergeten groenten en een taartje met peer en chocolade. De hele avond hing er een goede sfeer en de bezoekers waren enthousiast over de maaltijd en het enthousiasme van de bediening, oa de vrijwilligers van de LingeFilm kookploeg. Daarna volgde de film ‘Burnt’ en was er tot laat een gezellige nazit.
Op zaterdag 8 oktober waren er totaal 11 films over food inclusief presentaties, workshop en proeverijen. Totaal hebben ca 500 personen deze dag bezocht. De meeste bezoekers gingen naar een (of meerdere) film(s), maar er zijn ook veel bezoekers alleen voor het Foodplein gekomen. Een ding hadden de bezoekers gemeen: ze waren zeer enthousiast! Naast de films waren er voldoende heerlijke hapjes, zoals smoothies, salades, worst, biologische friet, Flammkuchen, tarte tatin en poffertjes om te proeven en ook leuke stands met biologische voeding, Tony Chocolonely chocolade, schalen, kookboeken, jammetjes en insecten

Zondag 9 oktober werd het Film Food Festival afgesloten met een energieke presentatie van Pierre Wind. Hij wist de jonge bezoekers én de ouders te boeien met zijn verhalen over voeding. De kinderen kregen diverse producten te proeven, zoals meelwormen, tomaten en munt. Daarna werden er nog twee afleveringen van ‘Bij Ron in het Pension’ bekeken