Skip to content

THE OLD OAK vrijdag 2 februari en dinsdag 6 februari – FILM+EXTRA

The Old Oak is een film die zoals bij veel films van regisseur Ken Loach het grote publiek aanspreekt en ook ontroert. Hij kan als geen ander complexe thema’s aansprekend, herkenbaar en vooral innemend in beeld brengen. Bijvoorbeeld hoe het positief uitwerkt als je mensen bij elkaar brengt, door hen samen te laten komen en eten. Deze film is heel herkenbaar voor de huidige situatie in Nederland: de soms hevige tegenstellingen tussen oorspronkelijke bewoners en nieuwkomers.

Het integreren van nieuwkomers, waar ter wereld ook, gaat niet vanzelf en vraagt soms een lange adem. Zeker in deze tijd. Maar zeer herkenbaar is ook de positieve ervaring van het ‘mensen bij elkaar brengen’,  bijvoorbeeld door samen te koken en te eten.

 

Zowel op vrijdag als op dinsdag heeft LingeFilm een speciaal programma georganiseerd. De zeer actuele inhoud toont herkenbare oplossingen, die ook voor West Betuwe gelden.

•       Vrijdag 2 februari leidt Bram Tuk van LingeFilm de film in. Hij zal ingaan op de belangrijke rol van professionals en vrijwilligers. Hij zag de film al en heeft ‘in zijn werkende leven’ veel expertise opgebouwd over opvang en zorg voor vluchtelingen. Ook zijn Welzijn West Betuwe en Integreren Doe Je Samen, die o.a. een rol spelen bij de inburgering, vertegenwoordigd. Na de film is er in het Grand Café van de Pluk de mogelijkheid om na te praten. 

•       Dinsdagmiddag 6 februari spelen medewerkers van Integreren Doe Je Samen een actieve rol. Petra van de Veer, medewerker van een van de Taalkringen, staat dan klaar om desgewenst met bezoekers in gesprek te gaan. Haar collega’s zijn aanwezig om te laten zien “hoe we het hier aanpakken”. Qua aanpak zijn er zeker overeenkomsten tussen wat we in de film zien en wat er in West Betuwe gebeurt.

En zoals gebruikelijk bij de dinsdagmiddagfilm staat er een gratis kop thee/koffie klaar met een Syrische lekkernij klaar .