Skip to content

Topavond bij LingeFilm

Zaterdag 23 maart jl. konden bezoekers genieten van een heerlijk Film+Diner waar het culinair team van LingeFilm opnieuw een mooi menu voor verzorgde, ditmaal bij de film ‘My Borrowed Heritage’. De stemming werd goed opgebouwd vlak voor de film met liederen en traditionele dansen van de werelddans-en zanggroep ‘Kansemble’ die optredens verzorgt in binnen- en buitenland. De groep is opgericht door Guus van Kan die tevens artistiek leider is en de choreografie verzorgt. Efie Derksen regisseert de zang. Muzikaal worden zij begeleid door Hans Derksen op accordeon, Gerwil Kusters op klarinet, Monique Lansdorp op viool en Wim Zuiderwijk op slagwerk.

Na afloop van het diner, terwijl bezoekers nog drankjes aan het afrekenen waren, schreden de dansers naar de zaal en een mooie interactie vond plaats, doordat de muzikanten al spelend de bezoekers ophaalden. Een mooie verrassing waren de dansers die verstopt zaten op de achterste rij en vervolgens meerstemmig zingend naar beneden liepen waarna er een kort en fraai dansspektakel begon. Prachtig om te horen en te aanschouwen.

Een bevlogen Efi Derksen vertelde over haar persoonlijke passie en de documentaire, die veel indruk maakte. Het laat de kijkers ook weer nadenken over de rol van rituelen in de eigen familie. Kortom; het was een topavond!