Skip to content

The Zone of Interest

The Zone of Interest

The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC). Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. The Zone of Interest is genomineerd voor 5 Oscars waaronder Beste Film, Beste Regie, Beste Bewerkte Scenario, Beste Internationale Film en Beste Sound Design. De film werd eerder onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes. Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis.

Kijkwijzer rating: Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Kijkwijzer rating: Discriminatie Kijkwijzer rating: Angst

De film is in februari al in première gegaan en nu ook te zien bij LingeFilm in verband met de week van Dodenherdenking.

Op zaterdag 4 mei draait de film om 20.45 uur (i.p.v. 20.30 uur). Dit is afgestemd met Comité ’40-’45, zodat men voldoende tijd heeft om na de Dodenherdenking naar de film te gaan.

VPRO Cinema            *****    IJzingwekkend-briljante film

AD                               *****    Zó vang je dus de banaliteit van het kwaad

de Volkskrant             *****    Huiveringwekkend

Trouw                         *****    Formidabele rol van Sandra Hüller

VS, Verenigd Koninkrijk, Polen

|

2024

|

106 min

|

Reguliere voorstellingen

Regie

Jonathan Glazer

Cast

Christian Friedel, Sandra Hüller, Ralph Herforth, Max Beck

Voorstelling

The Zone of Interest
vrijdag 3 mei
20:30
 
Tickets
vanaf 0,00
The Zone of Interest
zaterdag 4 mei
20:45
 
Tickets
vanaf 0,00