Film Food Festival 5-6-7 oktober 2018

In het weekend van vrijdag 5 tot en met zondag 7 oktober was het Film Food Festival bij LingeFilm, Geldermalsen. Het was een gezellig festival, dat op vrijdag goed begon met een heerlijk diner door Christian van de Veerdonk en zijn crew van restaurant Eten & Drinken uit Geldermalsen. Bij het diner werden Bourgogne-wijnen geserveerd in verband met de titel van de film ‘Retour en Bourgogne’. De vrijdagavond was uitverkocht.
Zaterdag werden er 12 films getoond en bij iedere film was een proeverij/presentatie. Ook was er een Foodplein met diverse ondernemers/koks. De zondag wordt goed afgesloten met een uitverkochte ‘Pippi zet de boel op stelten’ met een kookworkshop vooraf. Pippi en haar paard Witje waren ook aanwezig. Kinderen konden met hen op de foto. Lieze wilde dit wel.

 

LingeFilm doneerde 725 euro aan SamenLoop voor Hoop Geldermalsen.

SamenLoop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die met kanker te maken heeft gekregen. Dit jaar was het evenement van SamenLoop voor Hoop, Geldermalsen op 13 en 14 april. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

LingeFilm wilde graag  haar steentje bijdragen en zou in de periode van 1 maart tot en met 13 april 50 cent per bezoeker doneren. Totaal gingen er ruim 1.400 personen naar de film in deze zes weken. Loïs van Erkel-Kolmer overhandigde namens LingeFilm een cheque van 725 euro aan de organisatie van SamenLoop voor Hoop tijdens de eindpresentatie op zaterdag 14 april. Totaal heeft SamenLoop voor Hoop 70.000 euro opgehaald voor het KWF.

DINER+FILM DEAL MET RESTAURANT PRINSHEERLIJK

Kom op een woensdag-, vrijdag- of zaterdagavond in maart 2018 dineren bij Restaurant PrinsHeerlijk en ontvang een gratis filmkaartje voor de film van die avond. Voor € 27,50 per persoon krijg je een overheerlijk 3-gangen diner incl. filmkaartje à € 7,50.

Reserveer je diner via www.phrestaurant.nl en vermeld DINER+FILM DEAL bij de opmerkingen. Het filmkaartje regelt Restaurant PrinsHeerlijk en ontvang je na afloop van je diner.

Deze aanbieding geldt bij alle avondfilms in januari, februari en maart 2018 van LingeFilm, m.u.v. 13 en 27 januari en 24 februari 2018.

Restaurant PrinsHeerlijk, Herman Kuijkstraat 72, 4191AL Geldermalsen. Tel.nr. 0345-505341

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018

 

LingeFilm is het gezelligste filmtheater van Geldermalsen en omstreken en kan alleen bestaan door de inzet van 65 vrijwilligers. Zij zorgen voor de werkzaamheden die nodig zijn om een filmtheater te laten draaien, zoals kassadienst, operateurs, programmering, PR, koken voor de maaltijden, KIDS-activiteiten en organiseren van events. Op zaterdag 13 januari j.l. werden de vrijwilligers tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst in het zonnetje gezet. Met een bubbel werd het nieuwe jaar in geluid en in de pauze van de film Victoria and Abdul waren er hapjes en drankjes. Voorzitter Hans van Hooren bedankte iedereen voor haar/zijn inzet, keek terug op alles wat we in 2017 hadden bereikt en georganiseerd en vertelde over 2018 met als thema ‘LingeFilm streamt door onze aderen’.

Speciale aandacht voor Rob Friederichs, oprichter van LingeFilm en die vele functies heeft gehad. Hij neemt na 13 jaar afscheid als vrijwilliger. Via deze weg willen we alle vrijwilligers, maar Rob speciaal, bedanken voor zijn inzet.

 

 

 

Een voorproefje van de films die komen gaan….

In maart en april 2018:

Les uns et les autres, De familie Slim, Wind River, On body and soul, Het leven is vurrukkulluk, Jane, Wonder, Il colore nascosto delle cose, Breathe, Star wars the last Jedi, The leisure seeker, C’est la vie, 50 Shades of Grey 3, Huisvrouwen bestaan niet, Billy, Ferdinand, A Ciambra, Wonderstruck, The Man, Visages villages, Until the birds return, Ted en het geheim van koning Midas, Bob de Bouwer.

Tickets zijn te boeken via het Programma overzicht.

LingeFilm & Muziek op de Dijk bundelen krachten: de originele blockbuster Frankenstein met live muziek van het James Whale Orchestra

Zaterdagavond 27 en zondagmiddag 28 januari beleeft de film met live muziek ‘Frankenstein’ van het James Whale Orchestra haar premièreweekend in De Pluk in Geldermalsen. In de originele blockbuster uit 1931 zien we hoe Henry Frankenstein met zijn assistent op lijkenjacht gaat. Met de onderdelen wil Frankenstein nieuw leven scheppen; dit loopt helemaal uit de hand als zijn assistent bij de universiteit een abnormaal stel hersenen haalt en Frankenstein hiermee een monster creëert. De horrorfilm naar de gelijknamige roman van Mary Shelly wordt live begeleid door topmusici Ernst Paul Fuchs (piano), Carla Bos (harp), Mattias Naegele (cello), Maarten Jansen (altviool), Anna Sophie Torn (viool) , Panayiotis Ioannou (samples en muziekproductie) en Oliver Parr (componist en dirigent).

Het James Whale Orchestra, opgericht door Oliver Parr en vernoemd naar Frankensteins filmregisseur, speelt live muziek bij oude filmklassiekers die van origine geen soundtrack hebben. In de jaren twintig dachten de producers van de belangrijkste Hollywoodstudio’s nog dat soundtracks die bij filmmusicals werden gemaakt, een modegril zouden zijn. Het tegendeel bleek waar …  Vorig jaar had het gezelschap een succesvolle tournee met Nosferatu (1927). Nu bijna negentig jaar na verschijning van Frankenstein geven de live muziek en samples een heel nieuwe kijkervaring bij deze horrorklassieker. Een voorproefje van de voorstelling kunt u bekijken via https://www.youtube.com/watch?v=QWQQbu0QafM.

Het orkest bestaat uit de volgende musici. Oliver Parr, componist en dirigent van het James Whale Orchestra, studeerde in Parijs en Detmold en heeft samengewerkt met belangrijke componisten als Heinz Holliger, Sir Harrison Birtwhistle, Jonathan Harvey en Wolfgang Rihm. Parr heeft met het Remix Ensemble optredens verzorgd in heel Europa. Ook trad hij als gastcellist op met Holland Symfonia, Amsterdam Sinfonietta, het English Touring Opera met het ASKO/Schönberg-ensemble en het London Philharmonic Orchestra. Carla Bos is al meer dan tien jaar lang harpiste van het Remix Ensemble. Ook maakt ze deel uit van verschillende ensembles, zoals Ensemble Anamoi. Pianist Ernst Paul Fuchs studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagoaka. Hij is een veelgevraagd begeleider van instrumentalisten en zangers tijdens concoursen en kamermuziekfestivals. Daarnaast is Fuchs als pianist verbonden aan het Trio Dame Blanche en begeleidt hij operaworkshops bij het Muziektheater in Amsterdam. Maarten Jansen studeerde viool aan het Utrechts conservatorium bij Keiko Wataya, Lex Korff de Gidts en Wiktor Liberman en altviool in de Verenigde Staten. Hij werkt sindsdien als violist en altviolist in verschillende Nederlandse symfonieorkesten. Cellist Mattias Naegele studeerde in Düsseldorf bij Johannes Goritski en is veelvuldig te beluisteren op nationale en internationale podia, zowel als solist als in kamermuziekensembles. De jonge talentvolle violiste Anna Sophie Torn rondde twee jaar geleden haar opleiding aan het conservatorium in Tilburg met onderscheiding af. In verscheidene orkesten treedt Anna Sophie Torn op als concertmeester, zoals in het Autunno Ensemble onder leiding van Marien van Staalen en in Weekend Opera Utrecht. De violiste speelde drie jaar met het Nationaal Jeugd Orkest en ze remplaceerde bij het Orkest van het Oosten, het Asko|Schönberg, de Nationale Reisopera en het Magogo Kamerorkest. Panos Ionnou, studeerde in Los Angeles, werkte als DJ en runt nu in Nederland zijn eigen muziekproductiestudio.

Zaterdag 27 januari, 18.00 uur horrormaaltijd met aansluitend Frankenstein én zondag 28 januari 15.00 uur Frankenstein in De Pluk.

Entree: zaterdag € 31,50 (inclusief maaltijd) / zondag € 15,-

Reserveren: via www.lingefilm.nl

LingeFilm wint 5.000 euro in het Leefbaarheidsbudget

Op donderdag 30 november maakte wethouder Ronald van Meijgaarden de winnaars van het leefbaarheidsbudget 2017 bekend. LingeFilm was een van de 29 initiatieven die een aanvraag voor 5.000 euro had ingediend. Met dit geld willen we in 2018 een Film & Food Festival met als thema ‘Prikkel je zintuigen’ organiseren. Het was nog even spannend omdat er maar 11 van de 29 initiatieven een bedrag zouden ontvangen. LingeFilm is met 258 stemmen 5e geworden. Loïs en Hans namen voor LingeFilm de prijs in ontvangst.

50.000e bezoeker bij LingeFilm

Esther Kuijten uit Breda was zaterdag 18 november 2017 de 50.000e bezoeker sinds LingeFilm in augustus 2004 startte in Het Lingehuis.

De voorzitter Hans van Hooren reikte haar een heerlijk Betuws drankenpakket uit.

 

Spectaculaire opening seizoen LingeFilm

LingeFilm opende zaterdagavond 26 augustus op spectaculaire wijze het filmseizoen met een openlucht filmfestival in het Lingepark in Geldermalsen. De weersvoorspellingen waren goed; een echte zwoele zomeravond, de sfeer was gemoedelijk, de drankjes en hapjes waren heerlijk; de muziek van Just-M, voorafgaand aan de film, was swingend. De avond begon met de filmquiz. Alle bezoekers speelden vol enthousiasme ‘petje op, petje af’ en bij de 20ste vraag was er een winnaar. Daarna keken de 400 bezoekers naar de film ‘King of the Belgians’. De bezoekers waren enthousiast over de avond en organisatie. Een mooie opmaat naar het nieuwe seizoen. Een groot compliment voor alle vrijwilligers die deze dag hebben meegewerkt en in het bijzonder de commissie bestaande uit Martin, Douwtje, Ronald, Ester, Janet en Hans.

Motto voor 2017: LingeFilm flixt het weer

Zaterdag 14 januari was er een zeer geslaagde nieuwjaarsreceptie voor de ruim 60 vrijwilligers van LingeFilm.